perjantai 11. marraskuuta 2016

Mun unelma

Juuri valmistunut lähihoitaja täällä moi! Kirjoitin hetki sitten Facebookkiin tavallista pidemmän päivityksen ja saman kirjoitin myös Instagrammiin. Nyt ajattelin kirjoittaa vielä hiukan syvällisemmin tänne blogin puolelle mun yhdestä unelmasta joka on toteutunut. Kuvina toimii mun eilen ottamat kuvat, ihanaa kun on lunta ja niin kaunista kaikkialla!

Hetki sitten olin yhdessä tapahtumassa, jossa sai kirjoittaa paperilappuun oman unelmansa ja sitten ripustaa sen kuuseen roikkumaan. Vaikka mä matkustamisesta unelmoinki ja kyllähän häätkin ovat semmoinen joka tytön unelma unohtamatta lottovoittoa, niin kuitenkin kirjoitin lappuun "ihmisten auttaminen." En usko, että mun kohdalla tuo unelma toteutuisi missään muualla niin hyvin kuin lähihoitajan tai muussa vastaavassa työssä. Oon unelmoinut pitkään, että saisin ammatin jolla on itselleni tärkeä merkitys ja sillä on myös tässä maailmassa tärkeä rooli.

Olen ollut viidessä erilaisessa harjoittelussa (sisältäen näyttöviikkon), jotka ovat kestäneet noin viisi- kuusi viikkoa. Ensimmäiseksi olin päiväkodissa alle 3-vuotiaiden lasten kanssa. Se oli ihanaa aikaa, vaikka olinkin niin jännittynyt ensimmäisestä harjoittelusta. Tykästyin lasten kanssa työskentelyyn ja aloin haaveilemaan samalla sairaanhoitajan ammatista ihan kunnolla, vaikka se on ollut aina mulla mielessä. Seuraava harjoittelu vanhusten ryhmäkodissa olikin se kaikista ns. haastavin. Suoriuiduin kuitenkin hyvin siitäkin ja opin tuolta todella paljon. Kolmas harjoittelupaikka oli ihan mun unelmapaikka, kehitysvammaisten päivätoiminta. Siellä sai tehdä niin paljon kaikkia kivoja asioita ja tykkään muutenkin työskennellä kehitysvammaisten parissa. Toivon, että tulevaisuudessa saankin työskennellä heidän kanssaan :) Neljäs harjoittelu mulla oli psyykkisesti tai fyysisesti rajottuneiden kanssa palvelutalossa. Tuo harjottelu oli omalla tavallaan mukava, koska sain tehdä paljon asukkaiden kanssa ja työ oli monipuolista. Oli kuitenkin asioita joista en pitänyt. Viimeinen harjoittelu mulla oli psykiatrisessa kotikuntoutuksessa ja se oli niin mielenkiintoista työtä! Samalla innoistuin enemmän mielenterveystyöstä ja se on myös toinen mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Mun suuntautuminen lähihoitajan koulutuksessa on tuo mielenterveys- ja päihdetyö. Viimeiseksi tehtiin vielä pienessä ryhmässä ehkäisevän päihdetyön projekti sellaiseen paikkaan jossa työskentelee vapaaehtoisia nuorten kanssa. Mun oma aihe oli niin mielenkiintoinen ja kaikki sujui myöskin hyvin!
Kaiken kaikkiaan mulla on jäänyt hyvä fiilis koko opiskelusta. Välillä on ollut todella raskasta kun on pitänyt yhdistää oma elämä ja työ koulun kanssa ja oon tehnyt yhdeksän kertaa viikossa töitä parhaillaan ja välillä on ollut useampi viikko kun mulla ei ole ollut yhtään vapaapäivää. En silti oo koskaan miettinyt edes luovuttamista vaan mennyt kokoajan kohti mun unelmaa. Joskus tunneilla on ollut tylsää, mutta pääosin olen oppinut paljon sitten harjoitteluissa. Eniten olen kuitenkin oppinut itsestäni :) Musta on tullut rohkeampi, itsevarmempi ja sosiaalisempi. Oon ns. kasvanut ihmisenä. Oon tutustunut ihaniin ihmisiin koulun kautta ja saanut uusia kavereita. Tulevaisuudessa haluaisin jatkaa opintojani sosionomiksi ja toivon, että pääsen ensi vuonna opiskelemaan sitä alaa! Nyt katsotaan mitä teen ennen sitä, ainakin töitä ja matkustelua ;) Joulu- ja tammikuussa olisi tarkoitus pitää vielä juhlat sukulaisille sekä kavereille. Roomassa juhlitaan myös mun valmistujaisia, olihan se mun valmistujaislahja rakkaalta!

Onko siellä muita lähihoitajia tai ammattiin valmistuvia? :)

38 kommenttia:

 1. Ihana teksti ja onnea vielä hurjasti valmistumisen johdosta ♥ Todella upeata, että ammatin myötä pääset toteuttamaan omaa unelmaasi! Oon itse työskennellyt vanhainkodissa apulaisena/mummojen ja pappojen kanssa höpöttelijänä ja siellä ollessa todellakin huomannut arvostavani kaikkien hoitajien työtä, vaikka itse en henkisesti pystyisi sellaiseen vastuuseen 'vieraan' ihmisen elämästä :) Hurjasti tsemppiä ja haleja! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ja tuo ammatti on kyllä mulle todella tärkeä :) Mukavaa, että säkin oot päässyt tutustumaan vanhainkodin työhön, onhan siinä iso vastuu, mutta työ itsessään on todella opettavaa ja antoisaa. Kiitti paljon ja samoin sinne <3 :)

   Poista
 2. Onnittelut vielä täälläkin tuoreelle lähihoitajalle<3 Mä voin kuvitella sut kyllä niin hyvin työhön, jossa saat auttaa ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan :) Ihan mahtavaa, että aiot hakea sosionomiksi ja toivottavasti myös pääset opiskelemaan ja se ala osoittautuu juuri sulle oikeaksi! Sulla on ainakin asenne ihan kohdallaan ja toi sinnikkyys ja se, ettei luovuttaminen ole käynyt sulla mielessä, vaikka viikot on olleet välillä tosi raskaita, kertoo kyllä siitä että oot tosiaan opiskellut alaa, joka sua kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ja voii, mukava kuulla! :) Toivon myös paljon, että pääsen opiskelemaan sitä alaa! Tuo on kyllä niin totta, asenne mulla on kokoajan ollut kohdillaan ja menty päivästä toiseen vahvalla tahdolla sekä sillä, että tuo tosiaan on mun unelma :) Kiitti vielä ihanasta kommentista Linda<3

   Poista
 3. Vautsi, tosi hieno juttu! Onnea valmistumisen johdosta ♥ Sun taival työelämässä tähän asti kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja sitä se on varmasti vielä tulevaisuudessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!<3 Oon ollut kyllä mielenkiintoisissa paikoissa ja toivon, että oon myöskin tulevaisuudessa! :)

   Poista
 4. Voi vitsi tästä postauksesta tuli niin hyvä mieli sun puolesta! Oot niin ahkera ja inspiroiva! :) voikun osaisi omaksua edes vähän tota sun asennetta :) kuulostaa kyllä tosi antoisalta toi sun tulevaisuus ja kiva kuulla, että oot löytänyt alan joka on noin lähellä sun sydäntä :)

  Ja vielä ihan mielettömästi onnea valmistuneelle!! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, kiitos paljon ihanista sanoistasi!<3 Ja kyllä säkin oot todella ahkera ja sun asenne myös hyvä :) Oon kyllä iloinen, että on löytynyt jo nuorena ala joka kiinnostaa. Kiitti vielä <3

   Poista
 5. voi ihanaa!! ♥ oon hurjan onnellinen sun puolesta ja ylpeä susta, onnea niina!! ♥ oot kyllä todellakin ansainnut tuon valmistumisen ja tehnyt hurjasti töitä sen eteen. harjoittelut kuulostaa kyllä tosi monipuolisilta ja mielenkiintoisilta! oot selvästi oppinut hurjan paljon ihmisenä ja kasvanut opintojesi myötä, ja se on tiiätkö tosi hienoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii, kiitos ihana Jenni<3 Ja töitä on kyllä tehty todella paljon! Nuo harjottelut on ollut ihan parasta koulussa ja mielenkiintoisia :) Juu oon itse ja myös muut ovat huomanneet muutoksen ja se on aina hyvä juttu kun se on positiivista!

   Poista
 6. Löysin sun blogin ja huomaan, että osaat kirjoitta aiheesta tosi kiinnostavasti. Teksti vähän niinkuin veti mukaansa. Muutenkin tykkään sun blogista ja ulkoasusta. Liityin lukijaksi:)

  http://enazupreme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti sanoistasi!:) Mukava kuulla tuollaista. Mäkin liityin sun lukijaksi!

   Poista
 7. Todella paljon onnea valmistumisen johdosta! <3 On niin ihana kuulla, kuinka onnellisia ihmiset ovat valmistuessaan juuri siihen ammattiin, josta niin kovin pitävät ja johon tuntuvat kuuluvansa :) Sä oot aivan varmasti juuri oikeanlainen lähihoitaja, joita tässä maassa (ja maailmassa oikeastaan) tarvitaan enemmän kuin tarpeeksi. Toivottavasti pääsisit opiskelemaan itsesi myös sosionomiksi, oon niin varma, että loistaisit siinäkin työssä!

  Onnea vielä kerran <3 Ja pst, nämä kuvat ovat hyvin kauniita, vautsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon!<3 Juu se on kyllä oikeesti tosi hieno juttu elämässä :) Löytää se oma ala ja valmistua siihen. Voii kiitti ihana, kauniisti sanottu! Ehdottomasti enemmän sydämellisiä hoitajia tarvittaisiin. Toivon myös, että pääsen vielä opiskelemaan lisää! Kiitti paljon vielä<3:)

   Poista
 8. Paljon onnea valmistumisen johdosta<3 oot kyllä ollut ahkera ja kiva että oot löytänyt sen ammatin josta olet unelmoinut :) Lähihoitajan työ on varmasti todella mielenkiintoista ja monipuolista. Itsekkin joskus haaveillut lähihoitajan ammatista mutta ehkä vielä joskus :) Toivottavasti pääsisit opiskelemaan sosionomiksi, rentoudu nyt ensin kuitenkin kunnolla olen sen ansainnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Joo oon kyllä siitä todella iloinen :) Ja lähihoitajan työ on mielenkiintoista ja monipuolisia työtehtäviä löytyy! Heii vähänkö kiva kuulla, eiku opiskelemaan vaan;) Toivotaan, on ehkä ihan hyvä pitää vähän taukoa opiskelusta ensin!

   Poista
 9. Ihan hirmusti onnea ammattiin valmistumisesta! <3

  VastaaPoista
 10. ompa kiva, että oot löytänyt sen oman jutun!! Se ei aina ole niin helppoa :)) Sosionomin tutkinto kyllä hyvin jatkaistuota sun linjaa ja työllistymiis mahdollisuuksia! Itsekin ajauduin sosiaali alalle juuri halusta auttaa ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja ei ookkaa helppoa, mutta joskus se vaan löytää helpommin :) Jep, hyvin sopii tuo ala mulle jatko-opiskeluksi. Ihana kuulla :)

   Poista
 11. Onena valmistumisesta <3 Ihana sinä! Ihannoin sun ahkeruutta, ja päättäväisyyttä. Kaiken lisäksi et valita siitä, että oikeasti tekee hulluna töitä omien haaveiden eteen, respect! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ihana sinä myöskin, kiitos kehuista :) Todella kivasti kommentoitu!<3

   Poista
 12. Ihana Niina! Onnea valmistumisen johdosta!♥ tuo työ on tajuttoman tärkeää. Kumpa mäkin pääsisin sitten "isona" tekemään jotain sellaista työtä, jossa saisin auttaa ihmisiä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Larissa<3 Niin on, oon samaa mieltä! Ja toivon samaa todella paljon sulle:)

   Poista
 13. I'v recently moved to Finland, from Brazil and Im trying to look for more bloggers from here, to have friendship online as it kind difficult in real world. I would apreciate creat contents in partnership with you or if you would help me to meet people around.
  moimoi
  Bela.
  A Bela, não a Fera | Youtube A Bela, não a Fera | Fã Page no Facebook

  VastaaPoista
 14. Voi miten ihasti kirjoitettu postaus ♥ Onnea vielä! Oon niin ylpeä susta, en kyllä hetkeäkään epäillyt sun selviytymistä :) Hienosti jaksoit koulun ja töiden kanssa, vaikka sulla olikin tosi pitkiä päiviä :) Ihanaa, että vihdoinkin pääset toteuttamaan sun unelmaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 Ja ihana kuulla, että uskoit muhun! Oon itekki ihmeissäni miten hyvin jaksoin :) On kyllä ihana juttu!<3

   Poista
 15. Aivan huikeaa, että olet onnistunut saamaan itsellesi ammattipätevyyden, jota kannat ilolla ja suurella sydämellä mukanasi <3 Miusta valmistuu kolmen vuoden sisään luokanopettaja - homma on nykyään ihan erilaista kuin omana kouluaikanani, mutta toivon, että nautin työstä, olen siinä hyvä ja se on minua varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, kiitos paljon!<3 Ja opettajan ammatti on kyllä myös tärkeä ja mielenkiintoinen:) Toivon ja uskon, että tuo ala on sua varten!

   Poista
 16. Onnea vielä Niina! ♥ Voin niin hyvin kuvitella siut juuri tuollaiseen hoitotyöhön ja muiden auttamiseen, olet niin symppis ja omaat oikean asenteen :) Itsekin opin opiskeluaikoinani paremmin juuri työharjotteluiden kautta, kun pääsi tekemään asioita käytännössä! Ihanaa loppuvuotta sinne ja mukavaa Rooman matkaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Todella ihanasti sanottu Tuuli :) Tuo on kyllä niin totta, harjoitteluiden kautta oppii paremmin kuin koulun penkillä! Kiitti ja samoin sinne! <3

   Poista
 17. Paljon onnea! ♥ Sulla on ihana tapa kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 18. Ihana Niina ja niin kaunis teksti!♥ Paljon onnea sinulle :)

  VastaaPoista
 19. Onnea valmistumisesta! :) Olipa kiva lukea sun fiiliksiä opiskeluista, kirjoitat kivasti ja jotenkin ihanan realistisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Ja todella kiva kuulla, että tykkäät<3

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥