maanantai 11. syyskuuta 2017

Vastaukset kysymyksiinne!


Heipsan! Ensinnäkin kiitos paljon kaikista kivoista kysymyksistä joita te laitoitte mulle! Lisäksi laitoitte oikeasti semmoisia kysymyksiä, että jouduin miettimään niitä ja samalla pohdin yleisestikin matkustamista.. No mutta kurkataanpa mitä mä teille vastasin!😙

Mitä töitä teet tällä hetkellä?
Teen tällä hetkellä lähihoitajan töitä vanhusten kanssa. Lisäksi teen töitä erään tytön vapaa-ajan avustajana.

Kallein paikka, missä oot käynyt syömässä?
En oikeistaan tiedä🙊En käy missään kauhean kalliissa koskaan?

Mieleenpainuvin matka?
Mun kaikki reissut ovat olleet mieleenpainuvia, mutta jos on pakko sanoa yksi niin ehdottomasti New York💖

Top3 nähtävyydet mitä oot nähnyt?
 1. Krkan luonnonpuisto Kroatiassa 2. Chrysler Building New Yorkissa 3. Colosseum Roomassa.

Mikä on sun suosikki matkakohde? Entä inhokki?
Suosikki matkakohde on varmasti Lontoo ja Englanti. Inhokkia mulla ei oikeistaan ole, koska varmasti jokaisesta maasta ja kohteesta löytyy omat hyvät juttunsa.

Minne lähtisit nyt, jos saisit lähteä minne vaan kuluista välittämättä?
Islantiin!😍 Tai Lontooseen. Mä oon todella pitkään halunnut Islantiin, siellä on vaan niin upean näköistä. Lontooseen oon myös halunnut pitkään uudelleen käymään.

 Paras matka? 
On vaikea sanoa vain yhtä parasta matkaa, koska kaikki ovat olleet niin ihania omalla tavallaan. Sanon siis kaikki, koska en voi mitenkään valita mikä on ollut paras.

Matka, jota kadut? 
Mä en kadu mun elämässä mitään asioita joten en kadu myöskään mitään matkaa😊 Jokaisella matkalla on ollut tarkoituksensa ja jokainen matka on ollut omalla tavallaan hyvä.
Kallein ja edullisin matka? 
Kallein on varmastikin tuo New Yorkin matka, koska pidemmät reissut maksavat aina.
Myös Kööpenhamina oli kallis. Edullisin taitaa olla Rooma tai Split joihin päästiin tosi edullisesti.

Missä on ollut parhaimmat ruuat, entä huonoimmat? 
Parasta ruokaa saa ns. rantakohteista ja mä rakastin Splitin ruokia. Myös Roomassa ruoka oli hyvää ja oikeistaan kaikissa paikoissa missä saa jotain italialaista ruokaa😄 Huonoimmat ruuat oli ehkäpä Berliinissä, siellä ei oikein ollut mun mieleeni ruokaa..

Mihin et ikinä matkustaisi? 
 Mulla ei oo mitään semmoista kohdetta mihin en ikinä matkustaisi. Mulla on paljon matkakohteita joihin haluan tosi paljon, mutta onhan toki semmoisia joihin mun ei ole pakko päästä.. Tosin mun matkakohteet mihin haluan vaihtelee koko ajan.

5 matkakohdetta minne haluiaisit juuri nyt? :)  
Islantiin, Lontooseen, Amsterdamiin, Japaniin ja Balille😎

Monessako maassa olet käynyt?
18:ssa maassa.

Matka joka tuotti pettymyksen?
No ehkä hiukan toi Rooma. Olin haaveillut siitä monta vuotta eikä se vastannut ehkä ns. niitä mun haaveita. Siellä oli ihan liikaa turisteja ja kaiken maailman kaupustelijoita.

Oletko joutunut matkalla pulaan?
En onneksi mihinkään kovinkaan pahaan pulaan.. Splitissä kun mentiin Krkan luonnonpuistoon niin ei päästykään sieltä pois, kun bussi oli täynnä. Siinä tuli hiukan paniikki, että miten päästään takaisin Splittiin, mutta otettiin sitten kallis taksi. Aina pieniä juttuja sattuu, mutta ne saa hoidettua aina reissuilla kuten mun tulehtunut haava Köpiksessä tai kun Egyptissä ei meinattu päästä takaisin Suomeen lentokoneella.

Paras matkakohde Euroopassa?
Euroopassa on todella ihania kaupunkeja, vaikka kuinka paljon! Sanoisinkohan nyt sitten kuitenkin vaikka tuon Splitin..🙉

Minne lähtisit poikaystävän kanssa lyhyelle kaupunkilomalle?
Amsterdamiin! Sinne haluaisin vihdoin matkustaa😵

Suosikkimatkakohde Suomessa?
Tykkään kovasti tietenkin Helsingistä ja täällä Suomenlinnasta. Muuten Vaasa, Hanko ja Kalajoki ovat todella kauniita ja käymisen arvoisia kaupunkeja!

Mitkä ovat ne maat joissa sun mielestä jokaisen tulisi käydä edes kerran elämässään?
No ainakin Köpiksessä! Se on niin lähellä ja se on vaan niin ihana kaupunki! Myös New York ja Split on semmoisia joissa kannattaa jokaisen käydä. Myös Budapest ja Wien on tällaisia kaupunkeja. Kohta listaan kaikki kohteet tähän haha😃

Mikä ois sun aivan must visit matkakohde suositus? 
Vaikea sanoa yhtä, mutta suosittelen matkustamaan semmoisiin kohteisiin joihin ei välttämättä niin kovin halua tai ole suunnitellut matkustamaan. Ne oikeesti yllättää positiivisesti! Mutta oiskohan se vastaus nyt sitten Köpis.

Jos saisit matkustaa tulevaisuudessa vaan yhteen maahan, minkä valitsisit?
Englantiin😍

Millanen ois sun unelma matka?
Mahdollisimman rento, mutta olisi kuitenkin jotain mielenkiintoista/kaunista katseltavaa. Olisi rantaa sekä kaupunkia. Vähän kuin Split, Lissabon ja Nizza jossa nuo kaikki yhdistyvät tosi hyvin! Lisäksi ei olisi mihinkään kiire ja saisi samalla reissulla käytyä vaikka useammassa maassa/kaupungissa😏

Mitä tekisit jos voittaisit lottovoiton?

Ostaisin asunnon, lähtisin kiertelemään ympäri maailmaa ja kaiken ylimääräisen laittaisin säästöön.

Onko sulla mitään outoja tapoja tai rutiineja kotona tai matkoilla? Jos niin mitä?
Kotona mulla on pakkomielle aina katsoa hellat, ovet ja muut vastaavat, että ne on varmasti kiinni. Matkoilla kerään aina kaikkia bussi-/metrolippuja ja muita muistoksi. Matkoilla herätään aina mahdollisimman aikaisin ja mennään myös melko aikaisin nukkumaan. Matkoilla haluan aina nähdä kukkia, käydä Primarkissa jos semmoinen löytyy sekä käydään usein italialaisissa ravintoloissa syömässä.

Sun lemppari lomakuva? 
Mulla on monta lemppari lomakuvaa, mutta nuo kaksi ovat lemppareitani. Ylläoleva kuva musta on otettu tosiaan Krkan luonnonpuistosta ja alempi kuva Joonaksesta Roomassa.

Mikä oli sun ensimmäinen matkakohde ja kuinka vanha olit?
Ruotsi. Olin silloin aika pieni, ehkä noin 5-vuotias. Mentiin isän kanssa kahdestaan lentäen Ruotsiin mun sukulaisille.

Miksi tykkäät matkustella?
Matkustelu on mun intohimo ja harrastus. Tykkään kun pääsen hetkeksi pois kotoa ja saan nähdä sekä kokea uutta. Rakastan valokuvailla reissuilla ja on ihana viettää rakkaan kanssa aikaa kahdestaan useampi päivä.

 Minkälainen matkustaja olet? Suunnitteletko kaiken tarkkaan etukäteen vai menetkö enemmän fiiliksen mukaan?  
Ennen suunnittelin todella tarkkaan kaiken, mutta nykyään menen enemmän fiiliksen mukaan. Haluan, että matkoilla olisi mahdollisimman rentoa eikä jatkuvaa kiirettä. Joitain juttuja suunnittelen etukäteen esimerkiksi, jos on joku peli tai muu vastaava juttu. Mulla on tulossa postausta jossain vaiheessa tästä aiheesta, joten sitten saatte kuulla enemmän minkälainen matkaaja oon👍

 Onko matkoillasi sattunut koskaan mitään hauskoja kommelluksia esim. kielimuurin tai eri kulttuurin takia? 
Joskus on näitäkin sattunut. Nyt Wienissä esimerkiksi sain pastaa, vaikka tilasin risottoa. New Yorkissa oltiin yhdessä ravintolassa ja yksi nainen koputti ikkunaan. Luulin, että nainen kysyi onko ravintola auki(luin siis huulilta näin), mutta todellisuudessa hän kysyi rahaa. No hän tuli ravintolaan ja pahoittelin asiaa kunnes tarjoilija tuli pyytämään tätä naista poistumaan..

Paras kaupunkilomakohde?
Lontoo on kyllä aina paras💕
Suurin haaveesi matkailuun liittyen?
Mulla on todella paljon erilaisia haaveita. Suurin olisi suorittaa ajokortti ja lähteä kiertelemään autolla viikoiksi Australiaan. Tuon haluaisin toteuttaa ennen, kun täytän 30-vuotta. Haluan muutenkin Australiaan todella paljon ja lähden sinne sitten vaikka ilman ajokorttia. Yksi unelma on myös suorittaa työharjoittelu ulkomailla.

 Mikä on sun ikimuistoisin lomareissu?
Kaikki reissut ovat omalla tavallaan ikimuistoisia. Ehkä kuitenkin New York tai Madrid. Madrid, koska se oli mun ja Joonaksen ensimmäinen tuollainen kunnon reissu ulkomaille. New York, koska se oli mun suurin unelma ennen.

Mihin maahan haluaisit matkustaa tällä hetkellä kaikista eniten?
Islantiin ja Englantiin. Mulla on ollut nyt pidempään tosi kova hinku päästä Islantiin, kerrankin kokemaan ja näkemään luontoa eikä aina vain kaupunkeja, vaikkei kaupunkilomissa todellakaan mitään vikaa ole. Ja Englantiin haluaisin uudelleen Lontooseen ja Brightoniin😻

Mitkä on sun 5 lempparikaupunkia?
1. Lontoo 2. New York 3. Kööpenhamina 4. Budapest 5. Helsinki

Millaisia vinkkejä antaisit ihmiselle kenellä on lentopelko?
Mä aina ajattelen, että jos kuolen lento-onnettomuudessa niin oon ainakin toteuttanut yhtä mun unelmaa. Lentäessä kannattaa tehdä jotain mikä vie ajatukset muualle kuten lukeminen, pelit ja musiikki auttavat. Kannattaa myös aina pitää mielessä miten vähän lento-onnettomuuksia sattuu. Kannattaa myös puhua asiasta ainakin sille kenen kanssa matkustaa, jotta hän voi auttaa jos lennon aikana alkaa pelottamaan ihan liikaa. 

Ootko ikinä ollut millään reissulla ihan yksin? Jos oot, niin missä?
En ole ollut. Aina on ollut joku mukana. Haluaisin kyllä kovasti matkustaa jossain kohtaa yksinkin, se olisi varmasti mukava kokemus. Toisaalta on kiva matkustaa jonkun toisen kanssa, saa jakaa yhteisiä muistoja sekä onhan se turvallisempaa.

Mikä on ollut mieleenpainuvin matkakohde ja minne lähtisit uudestaan vaikka heti?  
Kai se on Lontoo, sinne haluaisin uudelleen kovasti koko ajan. Myös New York on semmoinen ja muutamat muut kohteet.
Kiitos paljon vielä teille ihanille kysymyksistä!💜 Aina saa kysellä jos tulee jotain kysyttävää, vastaan mielelläni!

20 kommenttia:

 1. Sä oot kyllä nähnyt maailmaa! <3

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! TOsi mielenkiintoisia vastauksia ja ihanat kuvat totta kai jälleen <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva lukea näitä vastauksia! Ihana postaus :)

  Sara V

  VastaaPoista
 4. olipa kiva ja kattava postaus :') ihana lukea sinun juttuja matkustelusta näin kysymysten ja vastausten muodossakin! tiiätkö, mäkin haluaisin islantiin aivan älyttömästi!! oon haaveillut siitä viime aikoina ihan valtavasti, se ois niin unelma varsinkin just luonnon puolesta.. siellä on niin erilaista kuin täällä. ehkä joku päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja kiva kuulla, että tykkäsit! Islanti on kyllä niin upean näköinen paikka ettei ihme kun haluat sinne <3 Luonto siellä on kyllä ihan omaa luokkaansa :) Toivottavasti joku päivä molemmat päästään sinne!

   Poista
 5. Tätä postausta lukiessa tuli kyllä kamala matkakuume! :D Mutta kiva postaus ja hyviä vastauksia :) New York olisi kyllä ihan huikea kokea joskus, täytyy pitää se tavoitteena tulevaisuutta varten <3 Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin uskoa!:D Kiitoksia! New Yorkkia suosittelen kyllä, mäkin haaveilin siitä vuosia ja sitten toteutin sen <3 Ja kiitos vielä Tuuli:)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus. Oli mielenkiintoista lukea vastauksia, kun itse on tullut matkusteltua, mutta ei noin paljon.
  Englanti ja nimenomaan Lontoo on yksi munkin suosikkikohteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja matkustelusta lukeminen on kyllä mukavaa. Ihana kuulla, että säkin tykkäät Englannista ja Lontoosta, on ne vaa ihania <3

   Poista
 7. Hei tää oli kiva! :) Vitsit kun mäkin haluaisin kovasti Islantiin, mutta sinne tarttis sen auton... 😂 Ja itse asiassa olisi aikamoista lähteä reissuun yksinkin. Meidän reissua mä en malttais enää odotella!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaan suunniteltu valmismatkaa tai sitten omatoimimatkaa sillee, että ostettais muutama retki :) Ei se sama oo kun autolla, mutta kun ei oo korttia niin minkäs teet ;D Munki mielestä olis siistii lähtee iha yksin reissuun! En mäkää malta odottaa sitä<3

   Poista
 8. Olipa kiva lukea sun vastauksia ♥ Vaikka paljon ollaankin puhuttu matkoista niin silti oppi paljon kaikkea uutta :) Mäkin haluaisin Islantiin ja uudestaan Amsterdamiin, siellä oli niin ihana tunnelma, ai että! Joskus keväällä tulppaanien aikaan siellä olisi varmasti tosi upeeta :)
  Noi sun suosikkikuvat on aivan ihanat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana!<3 Toi on ihan totta, ei sitä tuu kuitekaa kaikkee puhuttuu välttämättä. Islantiin olis niin siistiä päästä ja myös Amsterdamiin :) Mä voin kuvitella miten ihana tunnelma siellä ja varsinki tulppaanien aikaan! Kiitos, mäkin tykkään niistä kovasti<3

   Poista
 9. YÄÄ mä en ehtinyt kysymään:''D No mutta tässä kävikin ilmi ne kaikki mitä yleensä kysynkin kysymyspostauksissa;) Joten eipä tuo mitään! Todella hauska oli lukea, matkustelu kysymykset ovat mielestäni mielenkiintoisimpia juttuja, harmi että lifestyle blogeissa niitä kysymyksiä tulee toosi vähän aina.

  New York ♥♥ Sinne on päästävä kyllä uudelleen ja käytävä ehdottomasti siellä Chrysler Buildingissa koska kävimme vaan Empiressa..:( Lisäksi Rooman Colosseum jäi kiertämättä sisältä joten sekin pitäis vielä nähdä. Hittolainen sä kehuit molempia mihin mulla ois ollut mahdollisuus mutta jätin menemättä!!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii se mitään, voit aina kysyä muutenkin! :D Kiva, että löyty muutenkin vastaukset kysymyksiin :) Munkin mielestä matkustelusta on mielenkiintoista lukea, toi on kyllä tosiaan harmi että lifestyle blogeihin tulee vähemmän kysymyksiä matkustelusta :/ Mutta jos sä teet joskus kysymyspostauksen niin lupaan kysyä matkustelusta enemmän ;)

   Mä haluan myös joskus uudelleen New Yorkkiin <3 Me ei käyty Chrysler Buildingissa sisällä, mutta ulkona ihailin sitä joka päivä :D Colosseum ei oo niin hieno sisältä kuin voisi luulla, nimenomaan se ulkopuoli teki muhun vaikutuksen :)

   Poista
 10. Kivoja kysymyksiä ja vastauksia! :) Oon kerran käynyt Lontoossa ja rakastuin siihen kaupunkiin heti ♥ Ja tällä hetkellä suurimpana unelmana olisi päästä New Yorkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lontoo on kyllä semmoinen kaupunki johon on helppo rakastua! New York oli myös mun unelma vuosia, toivottavasti myös sä pääset sinne piakoin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥