lauantai 17. maaliskuuta 2018

Missä pihistän, mihin panostan reissussa?


On aika puhua jälleen rahasta. Tälläisia postauksia voisin tehdä kerta toisensa jälkeen ja varmasti palaan vielä rahankäyttöön matkustamisessa uudelleen tänä keväänä. Näitä postauksia nähdessäni mietin, että enhän mä panosta mihinkään vaan pihistän. Kunnes tajusin, että tämähän voisi hyvin liittää matkustamiseen, ja kyllä multakin löytyy niitä mihin panostan. En ole varsinaisesti pihi, ehkä vain säästeliäs. "Pihistän", että voin matkustaa enemmän ja enemmän😏

Missä pihistän?

Lennot. Ostan lähes aina ne edullisimmat lennot, koska miksi ei? Aina ne halvimmat hinnat eivät ole ne halvimmat, koska monesti pitää maksaa matkalaukuista jne enemmän, joten kannattaa siinä kohdassa miettiä onko lento oikeasti edullinen. Mulle on lähes tulkoon se ja sama millä lentoyhtiöllä matkustan. Mua ei myöskään haittaa välilaskut tai missä istun koneessa. En siis osta erikseen istumapaikkoja. Matkustan myös lähes aina, jos voin käsimatkatavaroilla. Viikonloppu reissuun en maksa erikseen ruumaan laitettavasta matkalaukusta, vaan käytän senkin yleens 80 euroa ihan johonkin muuhun. Lisäksi otan aina oman vesipullon mukaan, jonka täytän Helsinki-Vantaan lentokentän vessassa. Pieniä juttuja, mutta tälläsilla säästää rahaa helposti.

Hotellit. Mä voisin yöpyä vieläkin edullisimmassa paikoissa, mutta haluan kuitenkin reissussa lähes aina yöpyä hotellissa tai huoneistohotellissa. Haluan rauhaa, hyvän sängyn ja kukapa ei mukavuutta kaipaisi? Pihistän tässä kuitenkin yöpymällä ihan tavallisissa hotelleissa, jotka ovat yleensä sen alle 100 euroa yö. Mulle hotellilla ei ole juurikaan väliä, kunhan se on suht lähellä keskustaa ja perus siisti. En vaadi luksusta, koska näin pystyn matkustamaan enemmän. Suosin myös lähes poikkeuksetta omatoimimatkoja enkä valmismatkoja. Ja satasia säästyy.

Liikkuminen. Liikun lähes aina kävellen, jos voin. Joskus otetaan taksi kentältä, koska se on nopeampaa ja olen monesti lennon jälkeen väsynyt. Kaikissa maissa taksit eivät ole kalliita eikä ison laukun kanssa huvita mennä metroon. Mutta näinkin joskus tehdään. Tässäkin fiilis vaikuttaa paljon. Yleensä kuitenkin kävelen paikasta toiseen, se on edullisin keino, mutta tietenkin siinä näkee eniten. Julkisilla pääsee helposti myös ja ne ovat monissa maissa todella edullisia. Ajokortteja meillä ei ole, joten auton vuokraan ei mene rahaa. Vaikka kyllä mä silti joskus sen kortin haluaisin ja kokemuksen autolla matkustamisesta. Mutta tässäkin sama, ainakin kymppejä säästyy.

Ajankohta. Yleensä reissuun lähdetään tietenkin silloin, kun on rahaa sekä aikaa, mutta usein tulee matkustettua silloin kun se on edullisinta. Talvella moniin kaupunkeihin pääsee edullisemmin kuin kesällä, ottaen esimerkiksi New Yorkin. Myös Riika ja Krakova olivat edullisempia näin talviaikaan. Myös viikolla on edullisempaa matkustaa kuin viikonloppuna, joten jos on mahdollista, niin matkustan arkipäivinä.
Mihin panostan? 

Kokemukset.  Mielestäni kokemukset ovat kullan arvoisia eikä niitä voi mitata rahassa. Panostan siis erilaisiin kokemuksiin, kuten retkiin ja nähtävyyksiin. Mua ei haittaa maksaa niistä useitakin kymppejä, koska matkustaminen ja tuollaiset kokemukset ovat oikeasti niitä mitkä tekevät meistä rikkaita.

Shoppailu. Tämä kohta riippuu todella paljon siitä missä kohteessa olen. Ja tarvitsenko mitään vaatetta, meikkejä jne. Yleensä shoppailen lähes aina jonkun verran, mutta tässäkin kohtaa yleensä jossakin suht edullisissa kaupoissa kuten Primark, C&A, Sephora jne. Mulla on reissussa aina mukana rahaa shoppailuun ja myös yleensä aina suunnittelen etukäteen mitä tuotteita reissusta tarvitsen.

Ruoka. Ruoka on parhaimpia asioita matkustamisessa! Rakastan maistella paikallisia herkkuja ja on mukava mennä yhdessä syömään. Myöskään tässä kohdassa ei haittaa maksaa enempää hyvästä ruuasta, koska se liittyy kuitenkin kyseisen matkan kokemuksiin.

Vakuutukset. Mulla on kaksi matkavakuutusta, toinen tavaroille ja toinen itselleni eli matkustajavakuutus. Mun mielestäni vakuutuksiin tulee aina panostaa! Eikä reissuun kannata lähteä ilman sitä. Vakuutus on pieni hinta siitä mitä se oikeasti kattaa. Matkatavarat voivat tulla joskus myöhässä, jolloin vakuutus korvaa tästä aiheuttavia kuluja. Tai jos jokin esine varastetaan/menee rikki. Matkustajavakuutuksessa taas lennolta myöhästyminen/sen peruuttaminen korvataan. Entäpä sairastuminen tai tapaturma? Ehdottomasti panostan eikä ole edes iso summa vuodessa!

Missä sinä pihistät? Entä mihin panostat? 

28 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus, oon itekin miettinyt tekeväni tämän kattaen kaiken rahankäytön :) Mä yleensä panostan matkustamiseen ja sen takia en sitten matkustakaan paljon :D Tän jalkavaivan takia käytän aina taksia, hotellin on pakko olla yli neljä tähteä ja hostelli/motelli ei ikinä enää tulisi kuuloonkaan :D Ruokaan, shoppailuun ja kokemuksiin tykkään myös panostaa, ne on reissussa ne tärkeimmät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Näitä on ollut mukava lukea blogeista, kiva siis jos säkin teet tän! Mäkin tunnen panostavani paljonkin matkustamiseen, se menee monien juttujen yli. Noi on ihan ymmärrettäviä syitä ja monissa maissa taksia onkin edullista käyttää. Ja niinku mullakin, niin panostan just noihin juttuihin reissussa :) <3

   Poista
 2. Tää oli hurjan mielenkiintoinen postaus :) Mullekaan ei oo väliä millä lentoyhtiöllä lennän, mutta välilaskut sen sijaan ei oo mun juttu :D Lähinnä ihan sen takia, että pelkään niitä nousuja ja laskuja sen verran paljon, etten halua niitä yhtään sen enempää kuin on ihan pakko. Shoppailuun ja ruokaan mäkin panostan reissuilla ja mä en itse näe mitään järkeä lähteä tyyliin toiselle puolelle maapalloa ja alkaa siellä sitten pihtailla ja miettiä, etten voi syödä tota tai ostaa tätä, kun siihen menee rahaa. Kyllä sitä ehtii täällä Suomessakin sitten pihistellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Välilaskut ei aina ole kivoja ja nyt ollaankin löydetty edullisia lentoja ilman välilaskuja. Mutta joihin maihin ei ilman sitä pääse, joten pakko joskus ottaakki se välilasku. Nousut ja laskut ovat kyllä pelottavia :/ En itsekkään niistä yhtään tykkää.. Juu mä en kyllä jaksa myöskään pihtailla aina ruuan ja shoppailun suhteen :D En halua sen menevän överiksi, että on varaa seuraavaan reissuun, mutta kyllä niihin tykkään panostaa. Suomessa sitte voikin pihistellä ;)

   Poista
 3. Todella hyvä ja ajatuksia herättävä postaus ♥ Mä luultavasti pihistäisin kanssa lennoissa ja majoituksissa, sillä edullisesti voi saada myös ihan loistavia matkoja aikaiseksi. Itsellä tosin ei ihan mikä tahansa lentoyhtiö välttämättä kävisi, mutta tuo välilaskut ja paikat olisivat se ja sama :D Itse rakastan kanssa syömistä ja varsinkin kahviloissa käymistä eri paikoissa, jotenin sen kokee sen paikallisen kulttuurin niissä <3

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon <3 Tuo on ihan totta, lennoissa ja hotellissa on helppo pihistää :) Ja tiiän, ettet oikee tykkää kaikista lentoyhtiöistä, mutta monet ovat ihan yhtä hyviä ellei parempia kuin Finnair :D Ja samaa mieltä, just ravintoloissa ja kahviloissa on sitä paikallista kulttuuria myös!

   Poista
 4. Kiva postaus, mä pihistän ja panostan tismalleen samoista jutuista, poislukien shoppailu jota en silleen enää harrasta :) Kaikista eniten rahaa menee ehdottomasti ruokaan, koska tykätään kokeilla mahdollisimman paljon paikallisia herkkuja ja kuuluisia ravintoloita. Samoin kokemukset, reissuun lähdetään ehdottomasti tutustumaan maahan ja sen ihmeisiin, eikä katselemaan vierestä kun muut menevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiva kuulla! Me ei ehkä kuuluisissa ravintoloissa käydä tai mitään kovin kalliita ruokia syödä, mutta kuitenkin sellasta perus ruokaa ettei tarvii pihistellä :D Juuri noin, ehdottomasti itse menee tutustumaan kaikkeen mikä kiinnostaa!

   Poista
 5. mulla on kyllä samat jutut!! Tosin välillä on kiva jos on vaan mahdollisuus ottaa hienompi hotelli edes yhdeksi yöksi, aina yleensä kun nukkuu halvimmassa niin sitten tulee sellainen oikein luksusolo!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! :) Mäkin oon ollut pari kertaa ns. hienommassa hotellissa ja onhan siinä luksusolo :D Ainoo vaa ettei nekään hotellit oo oikeesti kalliita olleet :)

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! Miun pitäis ehdottomasti ottaa siusta mallia tuossa vakuutusasiassa, oon nimittäin typeryyden huippu matkustaessani tällä hetkellä ilman vakuutuksia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Eeikä! Kannattaa siis ehdottomasti ottaa matkavakuutus. Moneen kotivakuutuksenhan kuuluu vissii tuo matkatavaravakuutus, mutta itsellee vähintään kannattaa ottaa matkustajavakuutkus :)

   Poista
 7. Hyvä postaus! <3 Aika samoilla linjoilla täälläkin mennään. Yleensä pihistellään mistä voidaan ja sitten välillä panostetaan. Yleisesti ottaen matkustellaan niin vähän tällä hetkellä, että kaikki matkat on kyllä ihan luksusta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kiva kuulla :) Välillä on kiva panostaakkin eikä välttämättä panostus tarkoita suuriakaan summia. Matkustaminen on kyllä aina luksusta omalla tavallaan!

   Poista
 8. Todella kiva postaus, tykkäsin! Tällaisen haluaisin itsekin toteuttaa, niin perusasioissa kuin matkustukseenkin liittyen. Pitää pistää korvan taa ;) Mä haluaisin pihistää itsekin lennoissa, mutten halua lentää millään muulla kuin Finnairilla. Tästä oonkin aiemmin maininnut. Nykyään mietin Norwegiania kun ne lennot on aika halpoja ja mies haluaa pihistää lennoissa. Ja kyllähän ne edulliset lennot houkuttaa! Pakettimatkoja suosin rantalomilla, koska se on helppo. Saa rentoutua eikä tarvi sinänsä huolehtia lentokenttäkuljetuksissa sun muissa kun ottaa ne pakettiin mukaan. Kaupunkilomilla sit mennään omatoimisesti ja onhan se edullisempaa - ehkä siinä tulee mulle myös sellanen pieni seikkailufiilis :') Ja hitto mä haluan tollasen kolikkopurkin, mulla on perus säästöpossu ja sen sisältö menee aina matkoihin, joten toi ois niin parempi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3 Olisi todella kiva lukea sunkin vastauksia :) Kannattaa kyllä suosia muitakin lentofirmoja kuin Finnairia! Finnairilla ei edes pääse kaikkialle ja toisekseen lennot eivät aina halvimmista päästä. Tosin nyt mäkin oon useimpia kertoja Finnairilla lentänyt, kun he ovat alkaneet itsekkin alentamaan lentojaan, mutta ennen oli kalliimpaa. Mä oon miettinyt kans nyt ekoja kertoja kunnon pakettimatkaa! :D Se on kyllä semmoiseen kohteeseen, jossa olis kyllä super hyvä juttu. Muuten mun mielestä rantalomilla menee hyvin myös omatoimijutuilla, koska kuljetukset saa aina joteki järkättyä, esim meillä Splitissä kävi hotellin omistaja hakemassa meidät pientä korvausta vastaan :) Kaunpunkilomissa on kyllä aina semmoista seikkailufiilistä! Tuo kolikkopurkki taitaa olla Tigerista ostettu joskus :D Toi on kyllä kiva :)

   Poista
 9. Ihastuttava blogi sulla! Mielenkiintoinen postaus ja haha teen ite ihan samaa että täytän vesipullon aina kentällä :D

  ☽ Hiuksissa Hiekkaa ☾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Kiva kun tykkäsit. Ja hyvä, kun joku toinenkin tekee niin :D

   Poista
 10. Mä pystyn kyllä samaistumaan oikeastaan kaikkiin kohtiin näistä! :) Kokemukset tärkeempiä kun 50e kalliimpi hotelli! Toki joskus joku luksushotellikin saattaa olla kokemus itessään ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tosi kiva juttu! :) Ja niin mullekkin, kokemuksia ei voi mitata rahassa. Jep totta tuokin! :D

   Poista
 11. Hei tosi kiva idea tehdä tämä postaus vain matkustamiseen liittyen! Mäkin samaistun noista moniin; lennoista koitan bongailla aina ne halvimmat ja samoin majoituksesta voin helposti pihistää, kun ei reissussa siellä kuitenkaan tule oltua niin paljoa! Totta kai olisi upeaa päästä vielä joskus ihan luksusmajoitukseenkin, mutta toistaiseksi ja yleisimmin ainakin näin :) kokemuksiin sitten taas tykkään myös panostaa, ja maksan helpostikin pääsymaksuja kaikkialle tai vaikkapa vesiskootterin vuokrauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu lennoissa mäkin otan aina hintalaatusuhteeltaan edullisimmat lennot ja hotellin. Hotellissa kuitenkin yleensä vaan nukutaan ja näin, joten ei siihen tarvii niin paljon panostaa :D Niin olisikin, olen ollut pari kertaa ns. hienommassa hotellissa ja onhan se siistiä! Ja kokemuksiin ehdottomasti panostaa :) Ja oii vähänkö vesiskootteri ois siisti!

   Poista
 12. Superhyvä postaus! :) Itsekin ehdottomasti panostan kokemuksiin, vaikka toki oikein hieno ravintola/hotelli voi myös olla hieno kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Nimenomaan, myös hieno hotelli tai ravintola voi olla kokemus itsestään, joten miksei semmoiseen panostaisi :)

   Poista
 13. Kivan erilainen postaus! :) Mä varmaan panostaisin kyllä tismalleen samoihin asioihin kuin sä. Varsinkin kokemusten hankkimisesta oon valmis maksamaan vähän enemmänkin, koska niinkuin säkin sanoit, ne todella rikastuttaa sun elämää :) Vakuutukset on myös tosi tärkeitä. Sitä tuntee olevan paljon enemmän turvassa, kun kaikki vakuutukset on ajan tasalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kuulla :) Kokemuksiin panostan aina, koska niitä ei voi mitata rahassa. Ja vakuutukset on munkin mielestä tärkeitä, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu, joten ne luo turvaa :)

   Poista
 14. Olipas hyvä postaus! Voin samaistua suurinpiirtein kaikkiin, ainut vain, etten itse panosta niin paljon ruokaan kuin ehkä pitäisi :D Japanissa ollessamme me käytiin aina välillä vähän hienommissa paikoissa syömässä, mutta joinain päivinä ostettiin vain lähiconbinista jotain tai syötiin mahdollisimman halpaa ruokaa, että riittää rahaa shoppailuun ja niihin kokemuksiin :) Jokaisella on kuitenkin se oma tyylinsä ja se on ihan ok!

  Lentoihin mä panostan kyllä, koska haluan meno- ja tulomatkojen olevan mahdollisimman mukavat. Tietysti olisi kivaa myös kokea lento jollain vaihdolla, kun säästyy todennäköisesti rahaakin, mutta mä suosin enemmän suoria lentoja, kun ei tarvitse stressata kaikkea sitä sähellystä :D Hotellilla/yöpymispaikalla ei mulle ole väliä, kunhan on suhtkoht siisti paikka!
  Hävettää myös myöntää, ettei mulla ole kunnon matkavakuutusta olemassa... Japaniinkin lähtiessäni ostin 50e vakuutuksen, joka kyllä kattoi kaiken mahdollisen! Pieni hinta, mutta kattoi ainakin sillä reissulla kaiken tarvittavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kiva kuulla, että voit samaistua moniin kohtiin. Ja riippuen maasta juuri mitä syö ja missä, koska jossakin se on vaan niin kallista, että pitää valita ruoka vai nähtävyydet :D Kyllä mekin syödään yleensä ehkä noin kerran päivässä jossakin ravintolassa, muuten yleensä missä vaa.

   Monesti välilaskulliset lennot ovat halvempia, mutta suoriakin lentoja useimpiin kohteisiin saa edullisesti. Ennen mentiin tosi usein välilaskuilla, nykyään harvemmin, koska tuntuu että lentojen hinnat(etenkin suorien) ovat tulleet vuosien mittaan hiukan edullisimmaksi. Mutta kaikkiallehan ei pääse suorilla lennoilla, joten sillon välilasku on pakollinen :D Mullekkin riittää perus siisti hotelli, ei tarvii olla hieno viiden tähden hotelli. Mutta eihän se haittaa vaikkei olisi vuoden ympäri olevaa matkavakuutusta, matkakohtaiset vakuutukset ovat yhtä hyviä! :) Jos reissaa paljon, niin ympäri vuoden oleva vakuutus tulee vaan halvemmaksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥