lauantai 2. kesäkuuta 2018

Pietarin plussat ja miinukset

Moikka! Olen useista blogeista lukenut postauksia plussia ja miinuksia juurikin esimerkiksi reissuista. Harvoin tulee reissuista miinuksia, ehkä muutamia. Niitä on ollut yleensä hankala keksiä, mutta tällä kertaa ei tarvinnut paljoa miinuksia mietiskellä. Joten ensimmäistä kertaa plussia ja miinuksia tännekin blogiin!

Plussat:

+Rakkaan seura.
Tuollaiset pienet irtiotot arjesta on aina ihania! Kuten Joonaksenkin seura. On mukava viettää aikaa toisen kanssa eri ympäristössä kuin kotona

+Herkullinen ruoka laivalla.
Laivalla on aina yleensä hyvää ruokaa. Molemmat buffetit laivalla, aamupala sekä päivällinen olivat todella herkullisia ja runsaita. Valikoimaa löytyi laajasti.

+Kaunis kaupunki.
Vaikkei Pietari muhun sen suurempaa vaikutusta tehnyt, niin olihan se todella kaunis kaupunki! Kaikki rakennukset ja ympäristö olivat vaan upeita.

+Hyvä sää.
Meille sattui hyvä tuuri, kun sää oli niin hyvä! Aluksi luulimme, että alkaa satamaan, mutta onneksi aurinko paistoi lähes koko päivän.

+Ystävällinen palvelu.
Olin todella yllättynyt positiivisesti ystävällisestä palvelusta sekä laivalla että Pietarissa. Oon jotenkin ajattelun venäläiset todella tylyinä asiakaspalvelussa, mutta saimme mielestäni hyvää palvelua.
Miinukset :

-Kämänen laiva.
Mainitsinkin jo edellisessä Pietari postauksessa, että laiva todella vanhanaikainen ja kämänen. Uudistus voisi olla kohdillaan.

-Hytin kunto. 
Kuten laiva, myös hytti oli huonossa kunnossa. Siellä haisi ruoka, tyynyt olivat epämukavat eikä hytti ollut ollenkaan viihtyisä.

-Jonottelu.
Ennen kuin pääsimme maihin, jouduimme seisomaan reilu puoli tuntia jonottomassa passitarkastuksessa. Meillä ei onneksi mennyt tuon kauempaa, mutta harmitti jonon hännillä olevien puolesta.

-Lyhyt aika. 
Tiesimme kyllä, että meillä on vain tunteja aikaa olla kaupungissa, mutta siinä ajassa ei jotenkin tullut tehtyä tarpeeksi. Olisi voinut tehdä ehkä paremman suunnitelman miten ajan käyttää, mutta tuntuu ettei se olisi kuitenkaan auttanut.

-Tylsä kaupunki.
Mielestäni Pietarissa ei ollut sitä jotakin. Eikä ehkä tarpeeksi mielenkiintoisia nähtävyyksiä eikä tarpeeksi hyvin suunniteltu reissu.

Mitäs tykkäsitte tämän tapaisesta postauksesta?😊

14 kommenttia:

 1. Itse olen käynyt Pietarissa 7 vuotta sitten ja tuolloin ainakin palvelu oli monessa paikassa todella huonoa monen huonon englannin takia. Välillä tarjoilijatkin päättivät lopettaa puhumisen kokonaan, kun eivät osanneet tarpeeksi englantia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa ikävä kuulla :/ Meillä kävi vaan hyvä tuuri ja oltii niin lyhyt aika kaupungissa, joten voi olla siitä :)

   Poista
 2. Mä itse pidän kovasti näistä reissun + ja - postauksista, jotenkin saapi nopeasti selville mikä on hyvä ja mikä ei, jos vaikka googlettelee jotain kohdetta ja eksyy tällaiseen postaukseen 8) Toki on kivoja myös pidemmän puoleisetkin postaukset ihan kunnon tekstillä, ei sillä! Kaikista saapi hyviä ja kattavia vinkkejä ;)

  Harmi että tuo laiva ei oo ollut mieleinen, nykyään kaikki on kunnostettu ainakin Suomessa niin hyvin (ainakin mun mielestä), että varmasti saattaa tuntua köpöseltä jos ei oo kunnolla kunnostettu. Onneksi palvelu on ollut hyvää, itse oon aina aatellut samoin kun suomessa oon usein saanut aika tylyä palvelua venäläisiltä (en toki kaikilta, esim työkaverini on aivan ihana asiakaspalvelija).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon samaa mieltä sun kanssa :) Just kivoja postauksia! Välillä on kiva kirjoitella vähän lyhyemmin, joskus taas pidemmin.

   Ihan totta, on jotenkin tottunut vähän ns. parempiin laivoihin, joten :D Juu mä uskon, että riippuu tosi paljon paikasta mihin menee ja meillä kävi varmaan vaa hyvä tuuri :)

   Poista
 3. Tää oli tosi kiva postaus, hauska lukea plussia ja miinuksia myös reissuilta :D Täytyy ehkä itsekin tehdä tälläinen postaus Montenegron matkasta, toivon kyllä ettei niitä miinuksia tulisi ollenkaan :D Pietari tai Venäjä ylipäätään ei ole ikinä oikein innostanut mua, talot on nättejä mutta siinä se :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä jatkossakin voisi tehdä tälläisiä. Yleensä vaan miinuksia ei tuu niin paljoa :D Juu talot siellä on kyllä nättejä, mutta ei juuri paljon muuta.

   Poista
 4. Mun mielestä ihanan simppelisti toteutettu!<3 Ite oon niin visuaalinen, että helpompaa lukea ns. yksinkertaisia postauksia! :) Kauniita kuvia kyllä Pietarista, harmi kun se ei ollut ihan niin mieleinen paikkana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tälläisiä yksinkertaisempia postauksia pitäisi kyllä tehdä enemmän :) Ja kiitti vielä!

   Poista
 5. Hei hyvä postaus! :) Vitsit Pietari on kyllä ollut haaveissa mullakin jo tosi pitkään, ja nyt näyttäisi siltä että syksyllä pääsen sinne vihdoin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tosi kiva kuulla, että vihdoin pääset käymään siellä!

   Poista
 6. kyllä tää oli tosikiva postaus!! Pietarissa olisi kiva käydä, tosin siskon mies on venäläinen, joten heidn aknssa olisi kiva mennä niin saisi varmsti vähän enemmän irti kuin että tästä lähtee itse sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! :) Juu paikallisen tai muun ketä tuntee Pietarin paremmin kanssa saa varmasti erilaisen kokemuksen!

   Poista
 7. Tällaisia postauksia on aina kiva lukea! :) Tämäkin oli mukavan lyhyt ja ytimekäs, mutta tästä sai silti todella paljon irti. Harmi, ettei Pietari kuitenkaan ollut sun mieleen, mutta kaikista paikoista ei vain yksinkertaisesti voikaan pitää! Ehkä jos olisitte viettäneet siellä enemmän aikaa niin käteen olisi voinut jäädä enemmän, mutta tietysti, Pietariin pääsee melko helpostikin ja siellä todennäköisesti riittää vain muutama hetki.

  Kauniita kuvia olet joka tapauksessa onnistunut ottamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla!:) Juu lyhyet ja ytimekkäät postaukset on joskus kivoja! Ja oot ihan oikeessa, kaikista kaupungeista ei voi pitää. Voi olla kyllä, että tuo lyhyt aika vaikutti, mutta ei tullut sellaista oloa, että haluais olla pidempään tuolla :D Kiitti paljon!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥